dimarts, 18 de maig del 2010

Descobrim el Projecte 1x1



El Projecte 1x1 és una nova forma d'aprenentatge que vol col·laborar en l'ensenyament mitjançant les noves tecnologies i vol promoure un millor aprenentatge a través d'aquestes. Per això, defensa que les classes han d'estar dotades amb tot tipus de recursos tecnològics (pissarres dgitals ineractives, més connectivitat wi-fi...) i que cada alumne ha de disposar d'un ordinador portàtil.

Aquest projecte persegueix una sèrie d'objectius finals:
  • Aconseguir que l'ordinador sigui l'eina personal de treball dels alumnes.
  • Proporcionar que la gratuïtat del llibre de text a Catalunya estigui basada en la utilització del format digital i el model 1:1 (1 alumne - 1 ordinador).
  • Subministrar la base per a l'educació dels alumnes en "la vida en un món connectat".
  • Situar Catalunya en un dels països capdavanters en la utilització de les TIC a les aules.

Som conscients que els docents no disposen de la formació suficient per a poder utiltizar tot aquest ventall de noves tecnologies. Per a facilitar-los una mica la feina, aquí posem un enllaç on us ajudaran a "modernitzar-vos". Només us heu de registrar!

http://www.educat1x1.cat/


A més, per a tots aquells curiosos que vulgueu saber més coses sobre el Projecte 1x1, podeu visitar el següent enllaç, on en trobareu molta més informació.

http://imae.wikispaces.com/Projecte+1x1

Esperem que us serveixi d'ajuda tot aquest material que us proporcionem i que, després d'haver-ho llegit, pogueu tenir una "mínima" idea sobre el Projecte 1x1.


Què en pensem al respecte?

És necessari que les aules estiguin dotades de recursos tecnològics per tot arreu, i està bé que els alumnes disposin d'un ordinador portàtil personal com a eina de treball. Tot i així, però, no hem d'oblidar els mètodes tradicionals i deixar de costat les clàssiques llibretes. La raó per la qual diem això és que si aquestes queden obsoletes, els alumnes deixaran de practicar una eina important: l'escriputra a mà.

Encara és un projecte jove, una mica verd, ja que moltes escoles segueixen ancorades totalment en el mètode tradicional. Pensem que s'han d'anar modernitzant poc a poc i anar incloent tota aquesta sèrie de materials informàtics que s'esmenten a l'entrada. Tot i així, el més adient seria combinar ambdós mètodes, depenent dels continguts i de l'ocasió.

2 comentaris:

Pedro Suárez ha dit...

Lo que s'ha de fer, apart de que el blog esta prou bé, es potenciar l'us de software lliure, com Ubuntu i d'altres distros, que fan coses millor que windows, i es gratis.

Unknown ha dit...

Jo soc secretaria d'una associacio de pares i mares i la veritat no es gens facil dotar a les escoles amb el material necesari per poder fer aixo que dieu, nosaltres ho hem provat i es complicat sobretot la compra de pisarres digitals no son barates i les AMPES no som el Banc d'Espanya i les escoles tampoc, llastima que molts cops la Generalitat es gasti els calerons en altres departaments que veritablement encara no se per que serveixen ni quina finalitat tenen.

Publica un comentari a l'entrada