dimarts, 8 de juny del 2010

I aquí teniu la nostra pròpia creació, una Webquest

Estem parlant d'una Webquest que hem creat nosaltres mateixes. Hi ha dos motius bàsics pels quals hem triat fer una Webquest: un és que creiem que és més fàcil de crear que la resta de noves tecnologies didàctiques degut a que cap de les tres tenim massa coneixements sobre això; l'altra és que els nostres alumnes treballin, a partir d'unes indicacions i unes ajudes que nosaltres els donem, mitjançant Internet, i puguin crear els seus coneixements a partir de la recerca d'informació i de la selecció d'aquella que és més rellevant.

La metodologia emprada a l'hora de crear-la ha estat fixar-nos en quins aspectes volíem que els nostres alumnes treballessin. A partir d'aquí, ens hem adequat al curs al qual va adreçada, amb el nivell de dificultat corresponent. Després de tenir clares les finalitats i l'edat dels alumnes, hem passat a crear les activitats. Hem intentat relacionar tots aquests aspectes en dues activitats; per tal de fer-les més amenes, hem decidit fer una individual, tipus fitxa, i una altra en grup, en la qual han de realitzar un esforç més gran, per tal de poder exposar, posteriorment, aquesta informació.
Seguidament, els hem posat quins seran els criteris d'avaluació que seguirem. Hem cregut que el més adient és avaluar el seguiment i l'actitud que adoptin durant tot el temps que duraran les activitats, a més d'avaluar, òbviament, les dues activitats, tant individual com grupalment. Es tindran en compte aspectes com la rellevància dels continguts que exposin i la qualitat i presentació d'aquests.

El tema triat ha estat la nostra ciutat, Tarragona, en la seva època romana. Hem decidit titular-la PASSEJANT PER TARRACO ROMANA perquè el que pretenem fer amb aquesta webquest és que els nostres alumnes viatgin en el temps i s'endinsin en un món molt diferent al seu en tots els aspectes, des de l'estructura de les ciutats fins als vestits que duien i els estris que feien servir per estudiar, passant per tot un ventall de temes.
Una altra de les finalitats principals és que coneguin, també, que la Tarragona actual està plena de restes romanes. Per això, és interessant que coneguin tots i cadascun dels monuments que els nostres avantpassats romans ens van deixar, estudiant l'objectiu de la seva construcció i quin és el seu estat de conservació avui.

I ara, després d'haver-vos explicat en què consisteix la nostra Webquest, passem a deixar-vos el link per a que la pugeu disfrutar vosaltres també:

https://dl.dropbox.com/u/7855802/passejant%20per%20Tarraco%20Romana.htm



ESPEREM QUE US AGRADI!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada